Baranyai János Vasútbarát és Modellező Klub Veresegyház


HÍREK
Archívum
- 2013.03.13.

A klub életéről, programjainkról a CSD motorvonat felújítási munkálatairól , a kiállításokon készült képekből talál albumokat itt, amelyet klubtagjaink készítettek. Nézze meg archiv felvételeinket!

Honlapkészítés, webáruház készítés a leggyorsabban. Akár még MA!

Hoxa 120x240

Linkek
- 2011.06.14.

Hatvani Liszt Ferenc klub

Baross Gábor Vasútmodell és Vasútbarát Klub

Szegedi Vasúttörténeti Alapítvány Vasútmodellező Baráti Köre

Gerecse Vasútmodellező Közhasznú Egyesület

Pannónia Vasútmodellező Klub

Meteorológia Pártai Luciával

Nemzetközi fuvarozás, Rolling Cars


MAVOE

Szombathelyi Vasútmodellező és Vasútbarát Egyesület

Hajdú Expressz Vasútmodellező és Vasútbarát Egyesület

Flexbit Korlátolt Felelősségű Társaság

Flexbit vasútmodell webáruház

Vasúttörténeti Alapítvány Szeged

IHO


Weblap kellékek, naptárak, órák


Látogasson el Veresegyház testvérvárosának Schneeberg városhonlapjára

Tanusítvány
- 2016.05.07.

A www.terepasztal.shp.hu/hpc/web.php?a=terepasztal a
MegbizhatoOldalak.com által


Magyarország nyitólapja

Link katalógus
- 2017.11.14.

link hirdetés linkgyűjtemény

Túra oldal
- 2017.11.14.

Kirándulás ingyen

Borászat és gasztronómia
- 2017.11.14.

Törzsasztal Borászati, Gasztronómiai Portál sok videóval. Bor, borászat, borász, pince, borok, borászatok, borászok, pincészetek, recept, receptek, konyha, videóBACAR TUNING


A VI. Országos Vasúttörténeti és Vasútmodell Kiállításra készül az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ. A makett és vasúttörténet kedvelőit a kiállítók idén 3 napon keresztül várják terepasztalokkal és interaktív programokkal.

Egyelőre csak fényképen látható az Ó- Szolnok Vasútállomás. A VI. Vasúttörténeti és Vasútmodell Kiállítás látogatói azonban Magyarország legnagyobb H0 terepasztalán az épület makettjét is megtekinthetik. A modellt a Baranyai János Vasútbarát és Modell Klub a 170 éves Pest-Szolnok vasútvonal emlékére készítette.

Megmodelleztük a az Ó-Szolnoki állomást, ami már RepTár ként működik. Hosszú évtizedeken keresztül a MÁV nem tudott vele mit kezdeni. Mi 2 és fél éve lejöttünk ide és az egész szolnoki területet lefényképeztük és mindent fölmértünk. Ez itt két héten belül meg is tudjuk majd mutatni. - Mondta Gombos István a Baranyai János Vasútbarát és Modellező Klub elnöke.

A közel 2000 nm-es kiálló térben 400 méter hosszú vasúti modellpályával várják az érdeklődőket a kiállítók. A szervezők a terepasztalok mellett idén újdonságokkal is készülnek.

Tavaly négy napon keresztül élvezhettük a Vasútmodell és történeti kiállítást. A tavaly nagyon népszerű legókiállítást bővítettük, akkor még csak kisebb részlet volt, most már egy egész terem lesz. A családi jelleget próbáltuk növelni azzal, hogy hoztunk egy több mint 90 nm-es akadály pályát és felfújható játékot, amiben a legkisebbek is jól érezhetik majd magukat.- Mondta Pálinkás Csaba az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ szervezője.

A Vasúttörténeti és Vasútmodell Kiállítás keretében a látogatók jótékonykodhatnak is. A Vöröskereszt a kiállítással egy időben, március 17-19 várja várja a felajánlásokat az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban.
Az alábbi videó a sajtótájékoztatón készült

Szolnok 2017.március 2.Megnyitotta kapuit a 6. Szolnoki Országos Vasúttörténeti és Vasútmodell Kiállítás.
Az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban megtekinthető Magyarország legnagyobb H-nullás terepaszta, rajta a 170 éves Pest-Szolnok vasútvonal tiszteletére megalkotott Ó-Szolnok állomás is. A közel 2.000 m2-es kiállításon 400 méter hosszú vasúti modellpálya épült fel, amelyet Magyarország jelentős kiállítói alakítottak ki.
Begördül a gőzös az Ó-szolnoki vasútállomásra, csakúgy, mint 170 évvel ezelőtt, 1847-ben. A Baranyai János Vasútbarát és Modellező Klub tagjai 2,5 évvel ezelőtt kezdték az indóház építését, precízen felmérték és 1:87 méretarányban elkészítették.

"Itt már egy olyan technológiát alkalmaztunk, hogy a szó szoros értelmében vakoltuk az épületet, mint a valóságban és megpróbáltunk minél közelebb jutni a valósághoz." - mondta Gombos István a Baranyai János Vasútbarát és Modellező Klub vezetője.

A klubnak terjedelmes vágányhálózata és modulrendszere van, ebből Szolnokra 104 modult hoztak el, ebből rakták össze a terepasztalt.

"153 méter van itt és ebben csak az átmenő vágányok, tehát a mellékvágányok nincsenek, tehát ha végig tudnánk mérni egy mozdonnyal, akkor pontosan tudnánk." - mondta Tóth László.

"Itt a forgóváz, a kerékrendszer az egész jármű alatt végig fut, 2-2-2 kerékpárként, nem úgy, mint a magyar vasútnál, ahol két forgóváz van 3-3 tengellyel forgóvázanként."

Az Olasz Államvasutak gyorsvonati villanymozdonyát mutatja Faragó László. Ez a valóságban a 150 km/h-ás sebességre is képes. Egy modern 2016-os felújított változat. Hazánkban kevés olasz témájú terepasztalt látni, ez két év alatt épült. Van halastó, medence, domboldalak és persze a kanyargó vasútvonal.

"Nagyrészt a valóságra alapult ez a dél-itáliai környék. Nagyon sok fényképet, saját tapasztalatot összegyűjtöttem és különböző elemeket ragadtam ki a valóságból és azokat építettem össze saját elképzeléseim szerint." - mondta Faragó László.

Nem csak az olasz riviéra a különleges, hanem ez a lego város, lego vonatokkal, amit 2009 óta épít Raáb Donát.

"Egy-egy ilyen MÁV-os modell tervezése, akár több év is lehet, hogy kiküszöböljünk minden hibát, hogy olyan funkciókat építsünk, hogy két vonatot összecsatolva is lehessen járatni, bevegye az összes kanyart." - mondta Raáb Donát.
A kiállítás vasárnap este zárja kapuit.
2017. március 14-én beköltöztünk Szolnokon az Aba-Novák Agóra Kulturális Központba. 3 nap alatt raktuk össze a 153 méter modulasztalunkat. A kiállítás 17-én pénteken nyitotta meg kapuit a látogatók előtt. Vasárnap 17 órakor zártunk.

Az alábbi képeket Gombos István készítette.
Pálinkás Csaba főszervező felügyelte a beköltözést.
Lakóhelyünk, Veresegyház címere is ott van az asztalunkon
Idén készült el Ó-Szolnok állomás épülete a Tisza parton a hajókikötővel


Molnár Milán a központ igazgatója megnyitotta a kiállítást.


Megjöttek a látogatók


A Viessmann cég részéről "Bütykölde" is működött.Ángyási Zoltán filmje
Vissza a tetejére!