Baranyai János Vasútbarát és Modellező Klub Veresegyház


Üzenőfal


Név:

Üzenet (max. 100 karakter):


HÍREK
Archívum
- 2013.03.13.

A klub életéről, programjainkról a CSD motorvonat felújítási munkálatairól , a kiállításokon készült képekből talál albumokat itt, amelyet klubtagjaink készítettek. Nézze meg archiv felvételeinket!

Honlapkészítés, webáruház készítés a leggyorsabban. Akár még MA!

Hoxa 120x240

Látogasson el a Modellezés lap.hu -minden ami modellezés oldalra


Linkek
- 2011.06.14.

Hatvani Liszt Ferenc klub

Baross Gábor Vasútmodell és Vasútbarát Klub

Szegedi Vasúttörténeti Alapítvány Vasútmodellező Baráti Köre

Gerecse Vasútmodellező Közhasznú Egyesület

Pannónia Vasútmodellező Klub

Meteorológia Pártai Luciával

Nemzetközi fuvarozás, Rolling Cars


MAVOE

Szombathelyi Vasútmodellező és Vasútbarát Egyesület

Hajdú Expressz Vasútmodellező és Vasútbarát Egyesület

Flexbit Korlátolt Felelősségű Társaság

Flexbit vasútmodell webáruház

Vasúttörténeti Alapítvány Szeged

IHO


Weblap kellékek, naptárak, órák
Látogasson el Veresegyház testvérvárosának Schneeberg városhonlapjáraTanusítvány
- 2016.05.07.

A www.terepasztal.shp.hu/hpc/web.php?a=terepasztal a
MegbizhatoOldalak.com által


Magyarország nyitólapja
Indóház Magazin cikk

Elhunyt dr. Kubinszky Mihály
iho
2016.10.18 14:33

Építész, vasúttörténész, vasútfotós, Sopron díszpolgára volt, hosszú életének jelentős részét töltötte ki örök szenvedélye, a vasút.

Az 1927. szeptember 17-én Sopronban született dr. Kubinszky Mihály sohasem volt vasutas, építészmérnöki oklevelet szerzett 1950-ben a Budapesti Műszaki Egyetemen. A mozdony füstje – mint mindenkit – gyermekkorában csapta meg, a vonatok fényképezését a negyvenes évek elején, már a háborús időkben, a határozott és törvényi tiltások ellenére kezdte el. Ez alapozta meg későbbi híres és bőséges, utolérhetetlen fényképgyűjteményét is.

Diplomája megszerzése után szülővárosában, a Soproni Magasépítő Vállalatnál helyezkedett el, nevéhez fűződik a Soproni Asztalosárugyár, a Petőházi Cukorgyár, a fertődi laktanya építése és a soproni Hunyadi János Általános Iskola újjáépítése, dolgozott a fertődi Eszerházy-kastély rekonstrukciós munkáin is. A soproni GYSEV-pályaudvar felvételi épületének felújításában is részt vett, építészként először – 1958-ban, doktori értekezésére hivatkozva – felvételi épületekre kapott fotózási engedélyt, majd 1977-ben a Nyugati pályaudvar rekonstrukciós pályázatára benyújtott terve, továbbá a vasúti és a műemlékvédelmi funkciók összehangolása terén elért eredményei miatt vasúti szabadjeggyel kívánta jutalmazni Urbán Lajos akkori MÁV-vezérigazgató, ehelyett általános vasútfotózási engedélyt kért – és kapott.A hazai vasúttörténet intézményesítésében is komoly érdemeket szerzett, a nyolcvanas évek elején a győri Széchenyi István Műszaki Főiskolában szervezett közlekedéstörténeti konferencián még mint előadó vett részt, ám az ottani találkozásokból, beszélgetésekből állt össze végül a MÁV História Bizottsága, amelynek, míg egészsége engedte, aktív tagja volt.
A vasút azonban mindig csak, mint passzió (nem szerette a „hobbi” kifejezést, ahogy a 2012-ben megjelent, Az én vasutam című könyvében említi) szerepelt életében, a jelentős vasútépítészeti és -történeti munkássága ellenére is. 1976–1995 között a soproni egyetem Építéstani Tanszékét vezette, 1996-ban a Professor Emeritus címet is elnyerte, életműve tiszteleteként az egyetem díszdoktorává avatták, 2002-ben Sopron városa díszpolgári címmel ismerte el tevékenységét. Kubinszky Mihály életének kilencvenedik évében hunyt el.
* * *
Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!Együttérzésünket és őszinte részvétünket fejezzük ki dr. Kubinszky Mihály elhunyta miatt.

Baranyai János Vasútbarát és Modellező Klub tagjai.Keressen bennünket a Facebookon is!


A kiállítás kurátora Vekker András rövid beszédet tartott
A kiállítást megnyitotta Horváth Lajos a Magyar Vasúttörténeti Park Alapítvány Kuratóriumának Elnöke
Egy pár kép a kiállított tablókról.

Fotó: Gombos István


A vendégkönyvbe is beírtunk


A Baranyai János Vasútbarát és Modellező Klub

tagfelvételt hírdet

16 -50 év közötti modellező vasútbarátok részére.


Előny a jó kézügyesség, teherbíró képesség, elektromosságban való jártasság.

Jelentkezni lehet a következő email címen: baranyaimodell@citromail.hu

Bővebb információ: 06 30 324 16 03 mobilon Gombos István klubvezetőnél

Belépési nyilatkozat innen letölthető, melyet a megbeszélt időpontban tartandó összejövetelre, kitöltve, hozzon magával.

Klubunk a 15. éves jubileum alkalmából Polgármesteri elismerésben részesült.